Secundaire agenda toevoegen in Calendar

In sommige situaties kan het handig zijn om een extra 'Secundaire agenda' toe te voegen. Bijvoorbeeld wanneer je afspraken voor iemand wil inplannen maar niet wil dat die afspraken ook in je eigen agenda komen te staan.

Hoe doe je dat? 

Je gaat in je Outlook Web Access naar je agenda. Daar ga je naar 'Agenda toevoegen' en klik je op 'Secundaire agenda' zoals hieronder aangegeven.Agenda1.pngAan de linkerkant kun je de 'Secundaire agenda' een naam geven. In dit geval noemen we hem de 'afsprakenplanner'. 

agenda2.png
Wanneer je vervolgens met de rechtermuisknop op de agenda klikt kun je 'Machtigingen voor delen' selecteren.

Agenda3.png
Je komt dan in onderstaand scherm. Hier kun je aangeven wie de 'Secundaire agenda' kan bewerken. Dat is in ieder geval degene die de agenda heeft aangemaakt , maar hier kun je ook nog collega's aan toevoegen.

agenda4.png
Je kunt nu een afspraak in de 'Secundaire agenda' toevoegen. agenda5.png
Hier kun je personen uitnodigen voor de afspraak. agenda6.pngZoals je hieronder ziet, komen de afspraken te staan in de agenda's: Afsprakenplanner en de agenda's van de collega's die zijn uitgenodigd, maar niet in je eigen agenda. Zo hou je gemakkelijk het overzicht in je eigen agenda.

Aan de rechterkant is aan het kleurverschil te zien dat collega Martijn niet beschikbaar is op het moment van de afspraak. Je ziet ook dat de naam van degene die de afspraak in de agenda heeft aangemaakt erbij komt te staan, zo weet je altijd wie de afspraak heeft ingepland. 

Agenda7.png


Tóch niet helemaal opgelost, of andere vragen?

Neem contact met ons op!