Nummer porteren naar Skype voor bedrijven / Teams

Om een bestaand Nederlands, of ander Europees* telefoonnummer naar Microsoft te porteren, zodat deze door Skype4b/ Teams gebruikt kan worden, dien je een LOA in te vullen en deze te mailen naar PTNEU@microsoft.com 

Welke gegevens moet je in de LOA invullen?

-Bedrijfsnaam huidige, verliezende, provider.
-Adresgegevens gebruikslocatie. Dus het vestigingsadres van de klant.
-BTW nummer van de klant.
-Lijst met over te nemen telefoonnummers.

Download hier de juiste Letter of Autorisation: LOA download

De LOA moet door de contractant, de klant, getekend worden. Dit doen we via DocuSign.

Geef in je mailtje aan, wat de tenantnaam is, dus: klantnaam.onmicrosoft.com
Geef in je mailtje aan, welke nummers service nummer, gebruikers nummer en welke nummer niet hoeven te worden geactiveerd. 

Microsoft zal via mail reageren. Indien de portering goedgekeurd is, heb je 90 dagen om de nummers te porten. Je kunt aangeven op welke werkdag, ma, di, wo, do, vrij, je op welk tijdstip wil porteren, mits tussen 9:00 en 16:00uur. Doorgaans zijn de nummers binnen 30min na de opgegeven porteringstijd weer live en beschikbaar in de Teams portal om in te zetten. Hierin zijn we afhankelijk van Microsoft en kunnen we geen invloed op uitoefenen. Daarbij kunnen we tijdens deze downtime geen forward of audioboodschap afspelen. Kies daarom je porteermoment doordacht uit. Indien er binnen de 90 dagen geen porterings datum is gepland, zal er een nieuw verzoek ingediend moeten worden.

Nadat de portering goedgekeurd is en de datum vastgesteld, komen de telefoonnummers binnen 24 uur alsvast beschikbaar in de portal. Je kunt gebruikersnummers dan vast koppelen aan de juiste gebruiker. Hoofdnummer, en wachtrij nummers nog niet (helaas) 

*Belgium, Netherlands, France, Germany, Ireland, Spain, U.K