Outlook autocomplete of nk2

Wanneer er overgestapt wordt naar een Office365 omgeving wordt de 'autocomplete' file niet meegenomen. Hierdoor raken mensen de emailadressen kwijt die men ooit een bericht heeft verstuurd. Dit zijn niet de contactpersonen, maar een gecachte lijst met emailadressen. Wanneer er een nieuw bericht wordt gemaakt, en je typt in het aan veld de letter 'a' dan zie je alle namen naar wie eens een bericht is verstuurd met de letter 'a'.

Door dit bestand veilig te stellen en terug te plaatsen neemt dit een hoop ergernis weg bij de klant. Wanneer de huidige versie Office, 2010 is, dan is er een 'Stream_AutoComplete*.dat' bestand. Wanneer er versie Office 2007 is dan is er een nk2 file.

Welke stappen moet je doorlopen voor Office 2010:

1. Sluit Microsoft Outlook
2. Open Windows verkenner en open de locatie

Windows Windows 7 and Vista     C:\user\AppData\Local\Microsoft\Outlook

Windows XP     C:\Documents and Settings\user\Application Data\Microsoft\Outlook

3. Hernoem de RoamCache map naar old_RoamCache (locatie is C:\Users\"user.name"\AppData\Local\Microsoft\Outlook\RoamCache
4. Open Outlook en verstuur een emailtje.
5. Sluit Outlook, open Outlook, en sluit Outlook opnieuw,  er wordt nu een nieuwe RoamCache map aangemaakt.

6. Open de nieuw aangemaakt RoamCache map. Verander de extensie naar.dat22 van het bestand: Stream_Autocomplete_"long GUID....xx".dat DAT File of 1KB

7. Copier de Stream_Autocomplete...(122 KB) uit de old_RoamCache map en plak deze in de RoamCache map

8. Copier de GUID string van de .dat22 en vervang de GUID van de 122 KB Stream_AutoComplete

9. Open Outlook, de oude adressen zijn nu weer beschikbaar.

Welke stappen moet je doorlopen voor Office 2007:

1. Sluit Microsoft Outlook
2. Open Windows verkenner en open de locatie

Windows Windows 7 and Vista     C:\user\AppData\Local\Microsoft\Outlook

Windows XP     C:\Documents and Settings\user\Application Data\Microsoft\Outlook

3. Rechtermuisknop op de profile name.nk2 bestand, en copier dit bestand naar het bureaublad van de pc.
4
. Open op de desbetreffende computer de map:

Windows 7 and Windows Vista     Right-click anywhere in drive:\user\AppData\Local\Microsoft\Outlook and then click Paste to save profile name.nk2.

Microsoft Windows XP     Right-click anywhere in drive:\Documents and Settings\user\Application Data\Microsoft\Outlook and then click Paste to save profile name.nk2.

plak het gekopieerde bestand in de map.

5.Waneer de Outlook profiel name anders is, hernoem de nk2 file dan naar de naam van het nieuw te gebruiken profiel.

6.When prompted about replacing the existing file, click Yes.

7.Open Outlook, de oude adressen zijn nu weer beschikbaar.