Office Professional Plus via E3 icm Lync 2013 basic client

Wanneer een werkstation gebruik maakt van Office Professional Plus via het E3 plan van Office365 zullen na installatie van de Lync 2013 basic client de Office applicaties aangeven dat de Office 'licentie ongeldig' is. Om dit probleem te verhelpen voer je de volgende actie uit.

-Sluit alle Office applicaties

-Klik op 'Start',

-Klik op 'Uitvoeren'

-Voer in bij Windows 64-bit met 32-bit Office: %CommonProgramFiles(x86)%\microsoft shared\OFFICE14\osaui.exe /F

-Voer in bij Windows 32-bit of 64-bit Office met 64-bit Windows: %CommonProgramFiles%\microsoft shared\OFFICE14\osaui.exe /F

Hieronder drie verschillende opties: /K, /F, /R

1) OSAUI.exe /K  reset en her activeert het Office Professional account, de gebruiker krijgt niet de mogelijkheid om een andere gebruikersnaam en wachtwoord te kiezen.

2) OSAUI.exe /F  reset het Office Professional account en geeft de gebruiker de mogelijkheid een nieuwe gebruikersnaam en wachtwoord in te voeren.

3) OSAUI.exe /R geeft de gebruiker de mogelijkheid om de gebruiker te resetten en tevens de gebruikte installaties op dat account (5 maximaal) in te zien en te verwijderen.