Dubbele contacten op iPhone of iPad

Wanneer een iPhone of iPad last heeft van dubbele contacten kan dit op een aantal manieren opgelost worden. Belangrijk om te weten, is of de dubbele contacten ook in Outlook of OWA zichtbaar zijn. Is dit het geval dan zal onderstaande oplossingen geen uitkomst bieden.
Maar zal er naar Outlook contact ontdubbelaar software gekeken moeten worden.

Wanneer de user gebruik gemaakt van een iPhone en een iPad en op beide een Office365 account heeft staan, zorg er dan voor dat beide apparaten dezelfde IOS versie hebben draaien. Een veel voorkomende oorzaak is de Linkedin plugin voor Outlook.

-Optie 1, sluit de contactpersonen applicatie. Dubbelklik op de 'home button', blader door de applicaties onderin uw scherm.
Zodra u contacten ziet staan, drukt u er met de vinger op, en houdt deze vast totdat het icoon gaat bibberen en er een rood symbooltje linksboven de applicatie komt te staan. Klik daarna weer op de 'home button', dubbelklik daarna 2 keer op de 'home button', start nu de contacten applicatie opnieuw op, en check of de dubbele contacten zijn verdwenen.

-Optie 2, herstart de iPhone of iPad. En check of na het opstarten de dubbele contacten zijn verdwenen.

-Optie 3, open 'Instellingen', Email, contacten, agenda's. Open het 'Exchange' account. Sleep de 'contacten' uit. Er verschijnt nu een venster 'Verwijder van iPhone'. Klik op deze knop. De contacten staan immers op de Office365/Exchange server. Sluit de 'Instellingen'. Open de applicatie 'contacten', deze zal nu leeg zijn. Ga weer terug naar ''Instellingen', Email, contacten, agenda's. Open het 'Exchange' account. Sleep de 'contacten' aan. Open de applicatie 'contacten', deze zal nu weer gevuld zijn/worden, en de dubbele items zullen verdwenen zijn.

Het kan helaas voorkomen dat het probleem terug komt. Dit is een bekend probleem bij zowel Apple als Microsoft. Echter is er nog geen oplossing voor.

Mogelijk dat in IOS 6 verholpen wordt. Dit is de eerst volgende update van het IOS besturingssysteem welke in de herfst van 2012 uit komt.

Overige informatie aangaande dit probleem:

http://support.microsoft.com/kb/2711181

https://discussions.apple.com/message/17256370#17256370

http://community.office365.com/en-us/forums/160/p/22334/146612.aspx?PageIndex=2