SharePoint Online site verzameling verwijderen

Mogelijk wilt u een siteverzameling verwijderen als deze niet meer nodig is. Als u bijvoorbeeld een teamsite hebt gemaakt waarop u de voortgang van een specifiek project bijhoudt en het project is beëindigd, wilt u de siteverzameling mogelijk na verloop van tijd verwijderen. Verwijderde siteverzamelingen worden verplaatst naar een Prullenbak voor siteverzamelingen en worden gedurende 30 dagen bewaard.

Belangrijk    Lees voordat u een siteverzameling verwijdert, de Servicebeschrijving van SharePoint Online voor uw plan. In dit document wordt het gegevensback-upschema van Microsoft voor Office 365 SharePoint Online-sites beschreven.

Wanneer u een siteverzameling verwijdert, verwijdert u ook de hiërarchie van sites in de verzameling. Deze bestaat uit alle inhoud en gebruikersgegevens, zoals de volgende items:

• Documenten en documentbibliotheken
  • Lijsten en lijstgegevens, waaronder enquêtes, discussies, aankondigingen en gebeurtenissen
  • Configuratie-instellingen van de site
  • Rol- en beveiligingsgegevens die zijn gerelateerd aan de site of de subsites
  • Subsites van de website op het hoogste niveau, de bijbehorende inhoud en gebruikersgegevens

U moet de eigenaren van de siteverzameling en de subsites ook van tevoren informeren, zodat ze de tijd hebben om hun gegevens naar een andere locatie te verplaatsen. Verder moet u aan gebruikers doorgeven wanneer de sites worden verwijderd. Gebruikers hebben nog een aantal minuten toegang tot een verwijderde siteverzameling nadat deze is verwijderd.

Als u per ongeluk een siteverzameling verwijdert, kan deze worden hersteld uit de Prullenbak voor siteverzamelingen binnen 30 dagen door een beheerder van de siteverzameling of binnen 14 dagen door Microsoft, door een Serviceaanvraag te verzenden naar Office 365.

Nadat u de relevante voorzorgsmaatregelen hebt genomen, kunt u als volgt een siteverzameling verwijderen:

1. Meld u aan bij Office 365 als een Globale beheerder of een SharePoint Online-beheerder.
  2. Klik op Beheerder boven aan de pagina Beheerderstaken en klik op SharePoint.
  3. Schakel het selectievakje naast de siteverzameling die u wilt verwijderen in. Als u meerdere siteverzamelingen selecteert, kunt u deze tegelijk verwijderen.
  4. Klik op het tabblad Siteverzamelingen op Verwijderen.
  5. Bevestig de informatie in het dialoogvenster Siteverzamelingen verwijderen en klik op Verwijderen.

http://office.microsoft.com/nl-nl/sharepoint-help/een-siteverzameling-maken-of-verwijderen-HA102772354.aspx