Lync contact foto en Office 365

De wondere wereld van de Lync contact foto. Er zijn een aantal mogelijkheden om de contact foto in te stellen; browser, Lync Client 2010 (Windows), Lync Client 2013 (Windows), Lync Client 2011 (Mac). Microsoft hanteert echter diverse locaties voor verschillende doeleinden, lees Exchange, SharePoint, Lync, Yammer etc.

Browser, Office 365

Wanneer je via https://mail.office365.com inlogt met je emailadres en wachtwoord, klik je rechtsboveninbeeld op het 'Tandwieltje'(instellingen)  gevolgd door 'Opties'. In het venster dat nu opent klik je onderin beeld op 'Edit information'. Het venster dat nu opent heeft de url (https://outlook.office365.com/ecp/PersonalSettings/EditAccount.aspx?reqId=1399547171522&pwmcid=1&id=a2360140-d458-4e35-a802-e7a820bed5ca)

Hier kun je de contact foto instellen aanpassen die intern zichtbaar wordt voor collega's. Deze foto zal gebruikt worden voor SharePoint Online, Exchange en Lync standaard bedrijfsfoto.

Lync Client 2011, Mac

Wanneer je foto op de Lync Client Mac 2011 goed ingesteld wil krijgen, gebruik dan onderstaand url.

Dit is de locatie waar de Mac Client naar kijkt. (raar maar waar)

https://portal.microsoftonline.com/EditProfile.aspx

Contact foto voor externen

Echter door bovenstaande handelingen is je contact foto nog niet zichtbaar voor externe contactpersonen. De enige optie om dit nu te realiseren is in de loggen op de pc met de Lync 2010 client en je foto connecten dmv een externe url. Bijvoorbeeld een LinkedIn of Facebook foto.
Pas dan is je foto zichtbaar voor externen.....