Lync en Skype

• De connectiviteit tussen Lync en Skype geeft gebruikers van Microsoft Lync de mogelijkheid om te communiceren met honderden miljoenen Skype-gebruikers over de hele wereld. Zo profiteren Lync-klanten enerzijds van de mondiale reikwijdte van Skype voor het contact met leveranciers, klanten en partners, en anderzijds van de uitgebreide zakelijke functionaliteit van Lync.

Functies

Contactpersonen. Lync-gebruikers voegen een Skype-contactpersoon toe door de Microsoft-accountnaam van de Skype-gebruiker in te typen in het venster Skype-contactpersoon toevoegen in Lync (beschikbaar via Een contactpersoon buiten mijn organisatie toevoegen). Evenzo kunnen Skype-gebruikers een Lync-contactpersoon toevoegen door het e-mailadres in te typen in de zoekbalk in Skype en te klikken op Contactpersoon toevoegen.

Contactpersonen
    Wijs de afbeelding aan om te vergroten
    Chatberichten
    Wijs de afbeelding aan om te vergroten

Aanwezigheid. De onlinestatus (Beschikbaar, Offline, Bezet, Afwezig, enz.) wordt voor zowel Skype- als Lync-contactpersonen weergegeven in een lijst met contactpersonen binnen Office-programma's zoals Outlook, Word, Excel en SharePoint.

Audiogesprekken. Bel Skype- of Lync-contactpersonen rechtstreeks vanuit de Lync- of Skype-toepassing voor een-op-een-gesprekken. Het gesprek ziet er voor Skype-gebruikers uit als een Skype-gesprek en voor Lync-gebruikers als een Lync-gesprek.

Chatberichten. Voer een-op-een-chatgesprekken met Lync-gebruikers vanuit Skype en andersom, en bewaar een transcriptie van de gesprekken in uw gespreksgeschiedenis (Lync) of via Beeld… Berichten(Skype).

Systeemvereisten

Lync-gebruikers die verbinding maken met Skype: Lync-gebruikers kunnen verbinding maken met Skype vanuit Lync Online, Lync Server 2010 of Lync Server 2013, de Lync 2010- of Lync 2013-desktopclients en elke willekeurige mobiele Lync 2013-client.

Lync-gebruikers kunnen pas verbinding maken met Skype nadat de connectiviteit tussen Lync en Skype door een Lync-beheerder is geactiveerd. Meer informatie over deze activatie voor Lync Server vindt u hier. Voor Lync Online kan de connectiviteit worden ingeschakeld vanuit het Lync-beheercentrum in de Office 365-portal.

Skype-gebruikers die verbinding maken met Lync: Op dit moment moeten klanten voor connectiviteit met Lync de nieuwste Skype-client voor Mac of Windows installeren. Daarnaast moeten Skype-klanten zich aanmelden met een Microsoft-account. Zo'n account is eenvoudig temaken. Klanten kunnen hun bestaande Skype-account samenvoegen met hun Microsoft-account, zodat zij dezelfde aanmeldingsgegevens kunnen gebruiken voor een groot aantal applicaties en services.