Setup Outlook (Dutch)

Je kunt je Gmail-berichten ophalen via een client of apparaat dat IMAP ondersteunt, zoals Microsoft Outlook of Apple Mail.

IMAP inschakelen in je Gmail-instellingen

1. Meld je aan bij Gmail.
  2. Klik in de rechterbovenhoek op het tandwielpictogram
  1. en selecteer Instellingen.
  2. Klik op Doorsturen en POP/IMAP.
  3. Selecteer IMAP inschakelen.
  4. Klik op Wijzigingen opslaan.

Open onderstaande url en klik op ‘Inschakelen aanzetten’

https://google.com/settings/security/lesssecureapps

Daarna Outlook Starten en voeg een nieuw mailaccount toe. Of maak eerst een nieuw mailprofiel.

Voeg daarna handmatig een mailaccount toe op basis van onderstaande IMAP instellingen.

• Server voor inkomende berichten (IMAP); hiervoor is SSL vereist
    • imap.gmail.com
    • Poort: 993
    • SSL vereist? Ja
  • Server voor uitgaande berichten (SMTP); hiervoor is TLS vereist
    • smtp.gmail.com
    • Poort: 587
    • SSL vereist? Ja
    • Authenticatie vereist? Ja
    • Gebruik dezelfde instellingen als voor de server voor inkomende berichten
  • Volledige naam of weergavenaam: [jouw naam]
  • Accountnaam of gebruikersnaam: je volledige Gmail-adres (gebruikersnaam@gmail.com). Google Apps-gebruikers moeten gebruikersnaam@jouw_domein.nl invoeren
  • E-mailadres: je volledige Gmail-adres (gebruikersnaam@gmail.com) Google Apps-gebruikers, voer gebruikersnaam@jouw_domein.nl in
  • Wachtwoord: je wachtwoord voor Gmail

Als je client geen SMTP-verificatie ondersteunt, kun je met deze client geen e-mail verzenden vanaf je Gmail-adres.