Office 2016 naar Office 2013 downgraden voor oude exchange servers

Indien u een gebruiker bent van Office365, maar nog wel werkt met een on/off-premise exchange server (2007 of ouder) dan kunt u niet gebruik maken van de het Office 2016 pakket.

De-installatie

Als het apparaat al voorzien is van de nieuwste versie van Office dan zult u deze suite moeten de-installeren, zodat office 2013 correct geïnstalleerd zal worden.

U kunt dit doen in programma’s sectie van het configuratiescherm en hier het geïnstalleerde pakket verwijderen.

U kunt ook gebruik maken van een “Fix it tool” om Office 2016 te verwijderen.

Downloaden Office 2013

Voor uw gemak hebben we hieronder alle beschikbare downloads opgesomd welke beschikbaar zijn, op basis van uw pakket.

Bezoek eerst uw account pagina om te achterhalen welk type licenties uw Office365 is.

Kies dan op basis hiervan de juiste download versie behorende bij uw machine:

Licentie type

32 Bits

64 Bits

Office 365 Business

Engels - Nederlands

Engels - Nederlands

Office 365 Business Premium

Engels - Nederlands

Engels - Nederlands

Office 365 Enterprise E3

Engels - Nederlands

Engels - Nederlands

Office 365 ProPlus

Engels - Nederlands

Engels - Nederlands

Volg de installatie stappen zoals anders en u zult de mogelijkheid krijgen om in te loggen in uw Office365 omgeving.

Houd automatische upgrades tegen

Om ervoor te zorgen dat Office 2013 niet automatisch geüpgraded wordt naar 2016 moeten upgrades uitgezet worden voor Office 2013. Er zijn een aantal methodes.

1. Blokkeer middels de GPO

Open de GPO editor en pas binnen deze de status aan van Automatic updates

Ga naar: Computer Configuration\Administrative Templates\Microsoft Office 2013         (Machine)\Updates

Klik 2x op de “enable Automatic upgrade” en kies voor Disabled.

1. Blokkeer upgrade met behulp van de registry

Iedereen kan de updates blokkeren door de volgende registry wijziging door te            voeren. (Als de registry sleutels er niet zijn, maak deze dan aan)

HKEY_LOCAL_MACHINE\​SOFTWARE\​Policies\​Microsoft\​office\​15.0\​common\​officeupdate
DWORD: enableautomaticupgrade
Value: 0

Outlook zal gerherstart moeten worden wil deze wijziging doorgevoerd worden.

Als je zelf niet in de registry wilt werken kun je deze tool gebruiken om de registry aan te passen. Download het bestand en voer de .reg uit.