Introductie Smart search voor het Help Center zoekfunctie

Smart Search, is de naam van het nieuwe search ranking algoritme voor het Help Center (HC). Met als doelstelling meer relevantie artikelen bij het zoeken door jouw Help Center. Smart Search maakt gebruik van machine learning om te begrijpen hoe jouw klanten omgaan met zoek resultaten en zal op basis daarvan de resultaten aanpassen.

Hoe werkt Smart Search dan?

Smart Search leert hoe eindgebruikers omgaan met zoek resultaten, waarbij sommige resultaten meer relevant zijn bij specifieke zoekacties, daarop wordt machine learning technologie gebruikt om associaties te maken op basis van modellen om te generaliseren. En op basis daarvan worden de zoekresultaten opnieuw gesorteerd.

Tijdens de beta van deze functionaliteit hebben we geconstateerd dat er door Smart Search ongeveer 10% minder tickets werden gemaakt door eindgebruikers.

Hoe activeer ik de functie?

Alle bedrijven die gebruik maken van de HC krijgen deze functionaliteit automatisch. Sommige HC kunnen geen gebruik maken van deze functionaliteit, hoe en welke accountants dat zijn is niet bekend. Het team van Zendesk werkt eraan om dit ook voor deze accounts te activeren.