Introductie van v1.3 van Chat SDK, met custom interfaces

Versie 1.3 van de Chat SDK voor zowel Android als iOS is zojuist gelanceerd. Als je meer controle wilt over de chat experience in je eigen app, dan is deze update interessant voor jou!

Sinds vorige week zijn de user interface (UI) en de functionaliteiten van de Chat SDK gescheiden. Dit betekent dat je je eigen UI kan ontwerpen, of een gebruik van een third party, maar dat hoeft niet. Je hebt daardoor meer controle over hoe de chat eruit ziet dan voorheen.

Hier is een voorbeeld van een hele simpele UI die voor iOS op deze nieuwe manier is ontwikkeld. Dit ontwerp heeft ongeveer anderhalve dag aan programmeren in beslag genomen.

Andere voorbeelden

Hier een aantal favorieten met mooie UI's.

Android: Chateau
iOS: Chatto
iOS: SlackTextViewController
iOS: JSQMessagesViewController

Uiteraard kun je zelf een UI naar keuze toepassen.