Single Sign-On

Bevrijd je gebruikers van de vele gebruikersnamen en wachtwoorden, en verschillende systemen om die op te slaan. Met 1 gebruikersnaam en wachtwoord kunnen je gebruikers nu alle applicaties, in de cloud en on-premise, via elk apparaat benaderen.

Met behulp van de Okta Inegration Network (OIN) is het nu mogelijk robuuste Single Sign-On (SSO) toegang te verkrijgen tot 7000+ geïntegreerde applicaties als wel 700+ SAML geactiveerde applicaties.

Via de integratie wizard kunnen administrators heel gemakkelijk en snel de juiste connectie leggen om gebruikers middels SSO toegang te geven tot elke applicatie.

Okta ondersteund het meest moderne middel OpenID connect welke in staat is te federeren met web-apps, native-apps en single-page apps.

Okta ondersteund ook externe legacy SSO oplossingen om continuïteit te garanderen.

Aanpasbare gebruikers omgevingen

Als gebruiker ben je in staat de omgeving naar eigen inzicht aan te passen.

 

Tabs kunnen door de gebruiker toegevoegd en verwijderd worden. Applicaties kunnen naar eigen inzicht worden toegewezen aan de juiste tab.

 

Stuur berichten via het notificatie center voor nieuwe applicaties, veranderde wachtwoorden en specifieke berichten van het IT.

 

Hebben gebruikers heel veel apps, zoek dan op naam via de search voor snelle toegang.

Wachtwoorden van Secure Web Authenticated (SWA) applicaties kunnen door gebruikers gewijzigd worden indien de instellingen dit toe laten.           

Browser plugin

Een plugin is beschikbaar voor diverse moderne browsers waarin dezelfde tab werkwijze is als in het portaal.

De plugin is in staat om websites te herkennen en gebruikers automatisch in te loggen.

 

Okta Mobile

De mobiele versie van het webportaal, geschikt voor diverse OS platforms.

 

Portaal maatwerk

In Okta is het mogelijk om de toegangspagina zelf maatwerk te geven. Dit kan simpel in het portaal, maar ook met een eigen login page i.c.m. de API of door gebruik te maken van een iFrame.

 

AD/LDAP integratie & Management

Gedelegeerde authenticatie van en naar de on-premise AD of LDAP is mogelijk met de SSO opties van Okta. Okta kan gebruikers toegang geven tot AD groepen, forests en domeinen. Uiteindelijke desktop SSO om een complete geïntegreerde sign-on flow te creëren. 

Externe Identity Provider (3rd party IDP)

Via SAML is het mogelijk om inbound SSO van een legacy IDP of externe IDP te maken. Middels simpele setup stappen kunnen gebruikers dan via standaard import of provisioning inloggen, dan wel via JIT aangemaakt worden.

 


Tóch niet helemaal opgelost, of andere vragen?

Neem contact met ons op!