Wachtwoord reset functionaliteit via telefoon (EA)

Gebruikers kunnen een code voor herstel ontvangen via een telefoongesprek op hun mobiele nummer of op een vast nummer.

Instellen in Admin portal

• Ga naar je admin omgeving en navigeer naar: Security > General
  • In de organisatie sectie klik je op edit, en zet de "Allow Voice call for self-service operations" aan.
  • Klik op Save.

De volgende keer dat gebruikers inloggen, worden ze gevraagd hun profiel te updaten. Gebruikers kunnen hier een telefoonnummer toevoegen voor een telefoongesprek, of ze kunnen klikken op "herinner me later" (ze worden na 30 dagen met hetzelfde scherm hieraan herinnert).

Instellen van telefoon wachtwoord reset voor nieuwe gebruikers

1. Wanneer nieuwe gebruikers in Okta inloggen voor de eerste keer kunnen ze het resetten van hun wachtwoord via een telefoongesprek instellen door te klikken op "Add Phone Number".User-added image
  2. De gebruiker wordt gevraagd een mobiel nummer op te geven, dit is het eerste middel om verificatie plaats te laten vinden met behulp van een code.
  3. De gebruiker ontvangt reset gesprekken via hun mobiel of vaste nummer. Dit gesprek zal de benodigde herstel code bevatten voor het unlocken van het account.

Instellen van telefoon wachtwoord voor bestaande gebruikers

Bestaande gebruikers kunnen hun wachtwoord wijzigen via hun account pagina.

1. Klik op de account tab in het dashboard en in de "Forgot Password Voice Call" gedeelte, klik op "Add Phone Number".
    User-added image
  2. de gebruiker zal gevraagd worden om een mobiel nummer om in te stellen. dit zal de eerste verificatie middel zijn met behulp van een code.
  3. De gebruiker voert de verificatie code in die ontvangen is en is hiermee geauthenticeerd in Okta.

De ervaring van de Eindgebruiker

Het wachtwoord herstellen via een telefoongesprek

Als een eindgebruiker zijn wachtwoord is vergeten, kunnen ze het volgende doen:

1. Op de inlog pagina, klik op de "forgot Password?" link.
  2. Klik vervolgens op de Reset via Voice Call knopUser-added image
  3. Voer de code in die ontvangen is via het telefoongesprek.

User-added image
  4.  Ga door en stel het nieuwe wachtwoord in.

Herstellen of herconfigureren van je telefoon

Gebruikers die hun telefoon kwijt zijn geraakt of een nieuw nummer hebben kunnen hun configuratie aanpassen in de Accounts tab in het profiel

User-added image