FAQ SharePoint integration

Kan ik SharePoint integreren in Microsoft Teams?

Elk kanaal in een Microsoft Team heeft een 'Bestanden' tab, waar gebruikers bestanden kunnen uploaden, aanpassen en opslaan en die door het team gebruikt kunnen worden. De tab 'Bestanden' maakt gebruik van Sharepoint opslag. Gebruikers kunnen ook een bestaande SharePoint site integreren in een team. Klik op het "+" icoon bovenaan de Teampagina om een Sharepoint tab toe te voegen.

Voor uitgebreide SharePoint functionaliteit, kunnen team gebruikers naar een SharePoint documentbibliotheek (document library) gaan. Daar kunnen ze bestanden beheren, workflows aanpassen, versies bekijken en retentiebeleid instellen.

Hoe migreer ik SharePoint sites en bestanden naar Microsoft Teams?

Je kunt bestaande SharePoint sites integreren in een Team door op het "+" icoon bovenaan de pagina te klikken, om zo een documentbibliotheek aan je team toe te voegen. Je kunt uit de lijst met relevante sites een site selecteren of een link opgeven.

Wat als mijn organisatie geen SharePoint heeft?

Een groot voordeel van Microsoft Teams is de integratie met Office 365. Dit bevat het delen via SharePoint.
Het maakt het mogelijk om bestanden op één plaats op te slaan en te gebruiken voor samenwerking in een team. Dit bevat tevens chats, personen en andere alledaagse toepassingen. Wanneer SharePoint niet ingeschakeld is voor je tenant (Office 365 omgeving), kunnen Microsoft Teams gebruikers geen bestandsdeling gebruiken. Gebruikers in een privé-chat kunnen geen bestanden delen, omdat Onedrive (welke verbonden is aan de SharePoint licentie) noodzakelijk is voor deze functionaliteit.

Kun je een bestaande SharePoint site gebruiken in een nieuw team in Microsoft Teams?

Elk kanaal in een team is geprovisioned (gekoppeld) met een SharePoint site. Deze site kun je niet verwijderen, maar je kunt wel een bestaande SharePoint site toevoegen aan een team. Klik op "+" icoon bovenaan de Teampagina om een Sharepoint tab toe te voegen.


Tóch niet helemaal opgelost, of andere vragen?

Neem contact met ons op!