Enhanced control over third-party apps now available in Office 365

 

Heb je gebruikers die verbinding maken met 'third-party-apps' naar Office 365?

Veel bedrijven laten gebruikers verbinding maken met apps naar Office 365, zonder tussenkomst van IT. Dit geldt op dit moment enkel voor Microsoft Apps, nog niet voor third party apps als Asana en Zendesk. De uitdaging ligt hem in het feit dat het de zichtbaarheid en controle die IT heeft over welke apps wat doen met data. Microsoft biedt hier de volgende oplossing voor aan, genaamd App Permissions. App Permissions is onderdeel van Office365 Advanced Security Management.

Een voorbeeld van een dergelijke app connectie:

Wanneer iemand een poging doet om een app te verbinden aan Office365, krijgt de gebruiker onderstaande melding om de app toegang te verlenen.

Enhanced-control-over-third-party-apps-now-available-in-Office-365-1.png

Rechten venster, welke gebruikers zien, wanneer ze een "third-pary-app" verbinden aan Office 365.

Gebruikers lezen echter niet altijd welke rechten ze toestaan. Of ze zijn zich niet bewust van de afgesproken policies in het bedrijf. App Permissions geeft IT de informatie over welke apps in hun netwerk toegang hebben tot Office 365 data en wie de rechten heeft toegestaan.

Enhanced-control-over-third-party-apps-now-available-in-Office-365-middle-image.png

Op basis van deze informatie, kunnen IT beheerders bepalen om de app goed te keuren of om de verleende rechten in te trekken. Wanneer de rechten ingetrokken worden, heeft de app niet langer toegang tot de data uit Office 365. App Permissions, biedt ook de mogelijkheid voor IT beheerders om hun eindgebruikers te informeren over wanneer een app ingetrokken wordt.

Enhanced-control-over-third-party-apps-now-available-in-Office-365-2.png

Blokkeren van een "Microsoft-app" in Office 365.

De nieuwe functionaliteit, naast "Alerting" en "Productivity App Discovery" functionaliteit, geeft IT een goede oplossing om de controle van apps visueel zichtbaar te maken. Advanced Security Management is onderdeel van het Office365 E5 pakket.

 


Tóch niet helemaal opgelost, of andere vragen?

Neem contact met ons op!