Onedrive Sharepoint sync (beta Mac)

Er is momenteel een Onedrive for business beta uitgebracht welke via groups in Sharepoint direct naar de finder sync'd.

De setup is als volgt:

1. Verwijder oude Onedrive
  2. Installeer beta versie
  3. Voer terminal commando's uit
  4. Verbind met groep en sync lokaal

1. verwijder oude Onedrive

(je moet als administrator op je mac de volgende stappen uitvoeren)

1. verwijder de Onedrive app uit je application folder.
    *Mogelijk is het verstandig eerst je Onedrive folder even ter hernoemen, zodat er later geen sync problemen ontstaan.

2. Installeer beta versie

Er zal een beta versie van Mac gedownload moeten worden, deze is niet via de appstore beschikbaar.

https://go.microsoft.com/fwlink/?linkid=823060

1. Doorloop de installatie en creëer een nieuwe Onedrive folder.
  2. Open Onedrive en login met je Office365 gegevens.
  3. Sluit onedrive in de taskbar.

3. Voer terminal commando’s uit

1. Open terminal (CMD + Space: schrijf terminal)
  2. Voeg de volgende 3 regels achter elkaar in de terminal in:
    1. Defaults write com.microsoft.OneDrive TeamSiteSyncPreview -bool True
    2. Defaults write com.microsoft.OneDriveUpdate Tier Team
    3. Killall cfprefsd
  3. Open Onedrive opnieuw
  4. De weergave van de app zou nu anders moeten zijn.

4. Verbind met groep en sync lokaal

1. Ga naar office365 en navigeer via outlook naar een groep die gesync’d moet worden lokaal.
  2. Klik in de groep op files.

3. Klik op Browse Library (je wordt nu naar een andere weergave geleid van de bestanden)

4. Klik op synchroniseren

5. Klik op nu synchroniseren in de popup

6. Een Onedrive popup zal je vragen welke folders hier gesync’d moeten worden.
  7. Klik op 'Start Sync'. Nadat je je keuze hebt gemaakt zal Onedrive de geselecteerde folders downloaden.