Hulp bij aanmelden

Okta is een on-demand-service waarmee u zich gemakkelijk met slechts één keer aanmelden kunt aanmelden bij alle toepassingen die uw organisatie gebruikt.

Nadat u zich hebt aangemeld, geeft de Okta-homepagina alle toepassingen op één locatie weer. Klik simpelweg op het pictogram voor een toepassing en deze toepassing wordt geopend in een nieuw browservenster of een nieuw tabblad, waarna u automatisch wordt aangemeld.

 

Veelgestelde vragen

Q: Wat moet ik doen als ik mijn gebruikersnaam of wachtwoord vergeten ben?
A: Klik op Hulp nodig bij het aanmelden? op de aanmeldingspagina van uw organisatie, voer het primaire of secundaire e-mailadres in dat u in uw accountinstellingen hebt aangegeven en klik op E-mail verzenden. Kijk in uw postvak voor het door het systeem gegenereerde e-mailtje en volg de opdrachten.

Aanmelden bij uw organisatie

 1. Open een webbrowser en voer het Okta-adres van uw organisatie in. Bijvoorbeeld:

  http://mycompany.okta.com

 2. Voer uw gebruikersnaam en wachtwoord in en selecteer daarna Aanmelden. Voer uw alias in het veld met de gebruikersnaam in. Als uw gebruikersnaam bijvoorbeeld jansmit@mijnbedrijf.nl is, voert u jansmit in.

  Wanneer u uw gebruikersnaam invoert, wordt uw beveiligingsafbeelding automatisch weergegeven als u zich eerder met succes hebt aangemeld via de browser die u gebruikt. Voor deze functie zijn cookies in de browser vereist.

  Let op: als u zich eerder met succes hebt aangemeld met de huidige browser en de cookies niet hebt gewist, voer dan uw wachtwoord niet in als uw beveiligingsafbeelding niet wordt weergegeven na het invoeren van uw gebruikersnaam.

  Als uw beveiligingsafbeelding niet verschijnt, sluit u de browser en bevestigt u dat u het juiste adres gebruikt om u aan te melden bij uw organisatie. Open hierna een nieuw browservenster, voer het adres handmatig in, en verzend uw gebruikersnaam opnieuw. Als uw beveiligingsafbeelding nog steeds niet wordt weergegeven, rapporteert u dit met behulp van de koppeling Feedback verzenden.

  Als u de foutmelding Aanmelden mislukt! ziet, komen uw gebruikersnaam en wachtwoord niet overeen met de gegevens die voor uw profiel zijn opgegeven, of beschikt u niet over toegangsbevoegdheden. Neem contact op met uw systeembeheerder.

Een beveiligingskwestie rapporteren

 1. Onder Meer hulp klikt u op de koppeling Feedback verzenden.

 2. Voer uw e-mailadres in en selecteer in de vervolgkeuzelijst Waarmee hebt u hulp nodig? Een mogelijke beveiligingskwestie rapporteren.

 3. Voer een bericht in en klik op Bericht verzenden.

 

Meer informatie 


Tóch niet helemaal opgelost, of andere vragen?

Neem contact met ons op!