Informatie over beheerdersrollen in Office 365

Office 365 wordt geleverd met een set beheerdersrollen die u kunt toewijzen aan gebruikers in uw organisatie. Elke beheerdersrol wordt toegewezen aan algemene bedrijfsfuncties en machtigt deze personen om specifieke taken in het Office 365-beheercentrum uit te voeren.

Hier vindt u de beschikbare rollen en wat personen in deze rollen kunnen doen:

Rol

Wat ze in Office 365 doen

Globale beheerder

Globale beheerder

Heeft toegang tot alle beheerfuncties in de Office 365-suite met services voor uw abonnement, waaronder Skype voor Bedrijven. De persoon die zich aanmeldt voor het kopen van Office 365, wordt standaard een globale beheerder.

Globale beheerders zijn de enige beheerders die andere beheerdersrollen kunnen toewijzen. U kunt meerdere globale beheerders in uw organisatie hebben. Als aanbevolen procedure raden wij aan dat slechts een beperkt aantal personen in uw bedrijf deze rol hebben. Dit verlaagt het risico voor uw bedrijf.

Tip: Controleer of voor iedereen die een globale beheerder is in uw organisatie een mobiel telefoonnummer en een alternatief e-mailadres zijn ingevuld bij hun contactgegevens. Zie Het adres, het e-mailadres van de technische contactpersoon en andere gegevens van uw organisatie wijzigen voor meer informatie.

Creditcard

Factureringsbeheerder

Schaft producten aan, beheert abonnementen en ondersteuningstickets, en bewaakt de servicestatus.

 Exchange Online

Exchange-beheerder

Beheert postvakken en anti-spambeleid voor uw bedrijf met het Exchange-beheercentrum. Zie About the Exchange Online admin role (Over de Exchange Online-beheerdersrol) voor meer informatie.

SharePoint-beheerder

SharePoint-beheerder

Beheert de documentopslag voor uw bedrijf in SharePoint Online. Dit wordt gedaan in het SharePoint-beheercentrum. Daar kunnen ze ook andere personen toewijzen als beheerders van siteverzamelingen en beheerders van termenarchieven.

Machtigingen die zijn toegewezen aan SharePoint-sites zijn volledig gescheiden van de globale beheerdersrol in Office 365. U kunt een globale beheerder zijn zonder toegang tot een SharePoint-site als u niet daaraan bent toegevoegd of de site niet hebt gemaakt.

Zie About the SharePoint Online admin role (Over de SharePoint Online-beheerdersrol) voor meer informatie.

Sleutel, machtigingen

Wachtwoordbeheerder

Stelt wachtwoorden opnieuw in, beheert serviceaanvragen en bewaakt de servicestatus. Wachtwoordbeheerders zijn beperkt tot het opnieuw instellen van wachtwoorden voor gebruikers.

Skype voor Bedrijven Online

Skype voor Bedrijven-beheerder

Configureert Skype voor Bedrijven voor uw organisatie en beoordeelt gebruiksrapporten. Zie About the Skype for Business admin role (Over de Skype voor Bedrijven-beheerdersrol) voor meer informatie.

Headset

Servicebeheerder

Opent ondersteuningsaanvragen bij Microsoft en bekijkt het servicedashboard en berichtencentrum. Zij hebben machtigingen voor alleen weergeven, behalve voor het openen en lezen van ondersteuningstickets.

Tip: Personen die zijn toegewezen aan de Exchange Online-, SharePoint Online- en Skype voor Bedrijven-beheerdersrollen, moeten ook worden toegewezen aan de rol Servicebeheerder. Op deze manier kunnen ze belangrijke gegevens in het Office 365-beheercentrum (bijvoorbeeld de status van de service) zien en meldingen wijzigen en vrijgeven.

Gebruiker

Beheerder gebruikerstoegang

Stelt wachtwoorden opnieuw in, bewaakt de service status, voegt gebruikersaccounts toe, verwijdert gebruikersaccounts en beheert serviceaanvragen. De beheerder van de gebruikerstoegang kan geen globale beheerder verwijderen, andere beheerdersrollen maken of wachtwoorden opnieuw instellen voor facturerings- en servicebeheerders, en globale beheerders.

Microsoft Dynamics CRM Online

Microsoft Dynamics CRM Online

Er is geen specifieke Office 365-beheerdersrol voor Microsoft Dynamics CRM Online. In plaats daarvan wordt een persoon die wordt toegewezen aan de rol van globale beheerder van Office 365, automatisch toegewezen aan de beveiligingsrol Systeembeheerder in CRM Online.

Een persoon die is toegewezen aan de beveiligingsrol Systeembeheerder in CRM, kan andere personen toewijzen aan CRM-beveiligingsrollen. Met de beveiligingsrol Systeembeheerder kunt u alle aspecten van CRM beheren. Zie dit CRM-artikel op Microsoft TechNet voor meer informatie over CRM Online-beveiligingsrollen: Abonnementen, licenties en gebruikersaccounts beheren (Engelstalig).

Wat kunnen de beheerdersrollen voor Office 365 doen in Exchange Online, SharePoint Online en Skype voor Bedrijven Online?

Bepaalde beheerdersrollen in Office 365 hebben een bijbehorende rol in Exchange Online, SharePoint Online en Skype voor Bedrijven Online. In de onderstaande tabel kunt u zien welke beheerdersrollen van Office 365 horen bij de rollen in de verschillende services van Office 365.

Beheerdersrol van Office 365

Equivalent in Exchange Online

Equivalent in SharePoint Online

Equivalent in Skype voor Bedrijven Online

Equivalent in het Beveiligings- en compliancecentrum

globale beheerder

Exchange Online-beheerder

Bedrijfsbeheerder

SharePoint Online-beheerder

Skype voor Bedrijven-beheerder

Beveiligings- en compliancecentrum-beheerder (lid van de rollengroep OrganizationManagement)

factureringsbeheerder

N.v.t.

N.v.t.

N.v.t.

N.v.t.

wachtwoordbeheerder

Helpdeskbeheerder

N.v.t.

Skype voor Bedrijven Online-beheerder

N.v.t.

servicebeheerder

N.v.t.

N.v.t.

N.v.t.

N.v.t.

beheerder gebruikerstoegang

N.v.t.

N.v.t.

Skype voor Bedrijven-beheerder

N.v.t.

Exchange-beheerder

Exchange Online-beheerder

N.v.t.

N.v.t.

N.v.t.

SharePoint-beheerder

N.v.t.

SharePoint Online-beheerder

N.v.t.

N.v.t.

Skype voor Bedrijven-beheerder

N.v.t.

N.v.t.

Skype voor Bedrijven-beheerder

N.v.t.

 

Tóch niet helemaal opgelost, of andere vragen?

Neem contact met ons op!