OneDrive herstarten & herstellen

Wanneer OneDrive niet meer (goed) synchroniseert, moet OneDrive waarschijnlijk opnieuw opgestart of opnieuw ingesteld worden. Op deze manier worden alle bestanden weer gesynchroniseerd met de online versie.

Het is goed om te weten dat er geen gegevens verloren gaan als OneDrive opnieuw wordt ingesteld. Alle bestanden op de computer en in SharePoint of OneDrive blijven behouden. Alleen de OneDrive-instellingen en verbindingen tussen de bestanden worden opnieuw ingesteld.

In dit artikel

• OneDrive herstarten
  • OneDrive herstellen
  • Veelvoorkomende reden waarom OneDrive stopt met synchroniseren
    • Te veel bestanden gesynchroniseerd
    • Verouderde Office versie
    • Windows niet up-to-date
  • Afsluiting

OneDrive herstarten

Voordat OneDrive wordt gereset, is het een goed idee om het eerst opnieuw te starten. Het opnieuw opstarten van OneDrive lost vaak de meeste verbindingsproblemen op en het is een stuk sneller dan het opnieuw instellen ervan.

Om OneDrive opnieuw te starten zijn er twee opties: de computer kan opnieuw worden gestart of OneDrive kan worden gesloten en opnieuw geopend. Deze laatste stap staat hieronder beschreven: