Office 365 licentie wissel

Het komt met enige regelmaat voor dat er een Office abonnements wijziging plaatsvind. Met name wisseling tussen Office Business Premium naar Enterprise E3 of E5. De Enterprise abonnementen hebben een andere Office Suite in zich namelijk ProPlus.

Voorheen moest je handmatig de huidige software verwijderen en de nieuwe installeren. Tegenwoordig hoeft dit niet meer. Nadat je in de Office portal als beheerder, de licentie hebt aangepast van Premium naar E3 of E5, ga je als volgt te werk op de client laptop/desktop.

Start 1 van de Office Apps, bijvoorbeeld Word. De Office desktop client merkt automatisch op, dat er een licentie wijziging heeft plaatsgevonden en zal aangegeven dat Office bijgewerkt moet worden.
00001.PNG
Klik op Bijwerken
00002.PNG
Sluit ondertussen de achterliggende gestart Office App, Word. Daarna zullen onderstaande meldingen/vensters verschijnen:
02.PNG
Klik op Accepteren en Word starten
nieuw.PNG
Klik op Accepteren en Word starten

Indien het process niet automatisch start, start dan de Office update vanuit 1 van de Office apps, om zo geforceerd de licentiecontrole te laten plaatsvinden.
Hetgeen nog wel handmatig moet gebeuren is het verwijderen van de Microsoft Office Business Premium installatie. Dit doe je via het Configuratiescherm, Programma's en onderdelen. Na verwijderen is het advies om de laptop/desktop te herstarten.

 


Tóch niet helemaal opgelost, of andere vragen?

Neem contact met ons op!