Oktane18

IMG_5186.JPGDinsdag 22-5-2018
Vandaag staat in het teken van het Partner Event. Alle Okta partners uit Europa en de VS zijn van de partij. Bijna 400 partners aanwezig. Twee keer zo groot t.o.v. vorig jaar. Er staan de komende maanden een aantal wijzigingen op de planning aangaande het Partner program. Twee onderdelen zijn daarin vooral interessant. Één, er komt een nieuwe Community portal. Hierin kun je ook je deals registeren, alsmede trainingsmateriaal, marketingmateriaal, en een forum. Aanmelden kan via partner.okta.com
Er komen 3 partner statussen, Brons, Zilver, Goud.
Je kunt extra discount krijgen op basis van een aantal punten:

Roadmap

• Partner Community Launch (mei 2018)
  • Program Training en Program Notifications(levels and contracts) (juli 2018)
  • Partner Program Launch (augustus 2018)
  • Transition Complete (januari 2019)

Woensdag 23-5-2018, 8:30
Keynote is aan. Theme is Beyond. Go Beyond expectations.
Todd McKinnon, co founder CFO.
Bedrijf is 10 jar oud. Identiteit is dé uitdaging van dit tijdperk. Probleem van identiteit diefstal.
Uitdaging om je adres gegevens aan te passen op tig verschillende omgevingen. Het treft iedereen in de wereld. Identiteit is onze verantwoordelijkheid.

Zie hier de gehele keynote

Okta identity cloud

Deze is platform onafhankelijk. Okta integration network. Core services: authentication, directory, sync, aut

4 miljoen users maken gebruik van Okta.

5500 integrations/apps

Okta zit tussen al je apps en al je medewerkers.
National bank of Canada, American Express, JetBlue.

Network effects is het voordeel van Okta. Integrations dit er nu zijn en groeien. Zal voor Google en Microsoft lastig er zijn. In het begin moest Okta zelf de community apps bouwen, nu staan de appbouwers in de rij (of dev portal) om de app aan de OIN toe te voegen.

Sign in with Okta

Tookit voor software vendors, op basis van OpenIDConnect. De Google+ knop voor de bedrijfsmarkt. Met behulp hiervan kunnen users makkelijker, veiliger en met hun corporate identiteit aanmelden. De Plugin zorgt ook voor een goede provisioning aan de app zijde. Dankzij de OIDC techniek.

Okta OnApp

OneApp is de nieuwe developer tool tussen het gratis platform en de betaalde versie van het platform.

Okta bied deze gratis aan indien, je het in 1 platform integreert, en de skinning van Okta laat staan.

Okta OnRamp

Op basis van je Okta Company profiel, krijg je inzage in welke apps het meest gebruikt worden.
Stel je bent op zoek naar een bepaalde app, voor email, krijg je een overzicht van de apps die binnen het Okta network het meest gebruikt worden.
Om direct gebruik te maken van de tools, maar wil je eerst testen zonder te veel setup, kun je nu middels OnRamp een app provisionen, opzetten, SSO en prov aanmaken direct vanuit Okta. Geen aparte setup, geen secundair systeem.

een begin naar MSP model?

Workplace van Facebook, (spotify en diagio). Snel groeiende collabaration tool.
Oxfam UK, maakt gebruik van Okta en Workplace

Passwordless

Passwords elmineren, dat is key voor aankomend jaar. Ook al is er niet veel aangekondigt, de demo was pretty impressive. Met dank aan diverse factoren mn; Device trust (mbv 3rd party vendors), behaviour detection, zones en policies kun je straks geconfigureerd Passwordless inzetten voor moment dat dat toelaat. Deze componenten worden samen threatinsight genoemd.

Keynote zie demo vanaf 1:42:00

Adaptive SSO

Dit is een nieuw product waar niet heel veel aandacht aan besteed is, maar de doel is om SSO aan te bieden met bovenstaande Threatinsight als extra mogelijkheid voor organisaties die Okta nemen zonder AMFA. De uitleg zal later volgen zodra de product pagina er is.

Nieuw partnership

Okta heeft een samenwerking met vmware aangegaan die meer keuze en flexibiliteit geeft. Workspace One is het platform van VMWare waarin apps dynamisch aan ieder platform en apparaat geboden kan worden, gebouwd op het Airwatch systeem. Okta heeft hierbij een volledige integratie toegvoegd voor Lifecycle management, MFA en SSO. Deze combinatie van beide zorgt dat alle apps, cloud of onprem/offline, aan de juiste gebruiker op het juiste moment via het juiste device met de juiste security, aangeboden kunnen worden in IT-loze environment.

How to make your Okta look good!

AthenaHealth, hebben de login widget in hun tooling geïntegreerd.
Early Access:

• Custom url domain
  • Custom error page for 404 and 500
  • Custom sign in page

UX Roadmap:

• email and notifications,
  • registration on onboarding
  • applications flows

Redesign of the end user experience

• Enabling unique flows,
  • Encourage secure behaviour.
  • user feedback: bit.ly/custom-okta

Okta security cheats op Github!!!!!
Office 365 sessions keep up to 90 days. If you suspend a user the session keeps active.

Password spraying against Office 365, you need to enable Modern Authentication.

MotorOla ook op Okta,500K users.