Outlook Message Encryption (OME)

Met Office 365 bericht encryptie, kan je organisatie email encrypt verzenden en ontvangen met collega's of klanten. OME werkt met Outlook,com, Yahoo!, Gmail en andere email diensten. OME zorgt ervoor dat het bericht versleuteld verstuurd wordt en dat alleen de ontvanger het kan openen. OME combineert email encyptie met rechten beheer mogelijkheden. De rechten beheer functie, worden door Azure Information Protection geleverd. Bijvoorbeeld, de optie Niet doorsturen. Om zo te voorkomen, dat de ontvanger het bericht doorstuurt.


*op dit moment is er een issue met het toepassen met encrypty op emails vanuit Outlook desktop client. Via OWA is het wel werkzaam.*

Welke licentie heb ik nodig om gebruik te kunnen maken van OME? 

  • OME is onderdeel van Office 365 E3 en E5, Microsoft E3 en E5,  Office 365 A1, A3, en A5, en Office 365 G3 en G5. Klanten hebben geen extra licenties nodig om gebruik te kunnen maken van de nieuwe veiligheidsmogelijkheden die door Azure Information Protection worden geleverd.

  • Je kunt ook het Azure Information Protection Plan 1 abonnement toevoegen aan bestaande licentieplannen om gebruik te kunnen maken van OME. Dit kan bij: Exchange Online Plan 1, Exchange Online Plan 2, Office 365 F1, Office 365 Business Essentials, Office 365 Business Premium, of Office 365 Enterprise E1.

  • Elke gebruiker, die gebruik moet kunnen maken van deze functie. Moet beschikken over de juiste licentie.

Mogelijkheid Nieuwe OME mogelijkheid
Verstuur een encrypted email Gebruiker kan dit toepassen vanuit Outlook op Mac, Pc, OWA, of via mail flow rules(Admin)
Right Management Niet Doorstuur optie, alleen encryptie, standaard en aangepast templates
Ondersteunde ontvanger types Interne en externe ontvangers
Ervaring voor de ontvanger Interne en externe ontvangers, ontvangen hun mail in Outlook op de Pc, Mac, OWA, Outlook voor Android of Outlook op voor iOS of een webportal, ongeacht of ze in dezelfde, of een andere Office 365 omgeving zitten.
The OME portal, vereist geen aparte download van de encrypte email.
Bring you own key BYOK wordt ondersteund.


Welke bestandsformaten worden ondersteund in beveiligde/encrypte emails. Erft de bijlage het beleid van het beveiligde emailtje?

 

Je kunt elke type bijlage toevoegen aan de email. Echter worden niet alle bestanden voorzien van de het ingesteld beleid. De lijst met bestandsformaten vind je hier: extensies.

Indien een bestandsformaat wordt ondersteund, zoals Word, Excel en PowerPoint, is het bestand altijd beveiligd. Zelf wanneer het bestand is gedownload. Bijvoorbeeld, wanneer een bijlage is beveiligd door de 'Niet doorsturen' functie, en de ontvanger download het bestand en voegt hem toe aan een nieuwe mail, dan zal de ontvanger van deze email, de bijlage niet kunnen openen.

Worden PDF bestanden ondersteund?


Indien je een PDf bestand toegevoegd aan een beveiligde email, dan zal het bericht zelf beveiligd zijn, maar het PDF bestand wordt niet beveiligd. De ontvanger kan het bestand dus opslaan, printen en doorsturen etc.

Worden OneDrive voor Bedrijven bijlagen ondersteund?

Op dit moment nog niet. Eindgebruikers kunnen email berichten met een bijlage die op OneDrive voor Bedrijven staat niet versleutelen.


Kan ik email automatisch encrypten op basis van een policy instelling?

Ja dat kan. Maak gebruik van Mail Flow Rules in het Exchange Admin Center om berichten automatisch te encrypten op basis van bepaalde condities. Je kunt bijvoorbeeld een Policy aanmaken op basis van ontvanger ID, ontvanger domein of de inhoud van een bericht of onderwerp van een email.

 


Tóch niet helemaal opgelost, of andere vragen?

Neem contact met ons op!