Okta API Products

Okta biedt de mogelijkheid om je moderne applicatie te beveiligen door Okta in te zetten als de identity laag. Okta's API's en out-of-the-box tools, stellen ontwikkelaars in staat om naadloze B2B en B2C oplossingen te bouwen. Tegelijkertijd geeft dit aan de IT en security-teams de mogelijkheid om alle security policies centraal te beheren. 

Gebruik Okta's API producten als bouwblokken voor identity management voor je mobiele of webapplicaties en versnel daarmee de time-to-market van je product.

De belangrijkste voordelen op een rijtje

Integreerbare Authenticatie
Voorzie je gebruikers van een soepele en veilige ervaring door Okta's voortgebouwde UI widgets te gebruiken voor veelvoorkomende zaken als login, registratie en wachtwoord reset. Het is ook mogelijk om een geheel custom ervaring te bouwen.  

Integreerbare Autorisatie
Bepaal welke API's je gebruikers en ontwikkelaars toegang toe hebben, door gebruik te maken van Okta's 'OAuth-as-a-service'. 

Gebruikers- en policybeheer
Beheer al je gebruikers en policies via API's of vanuit Okta's admin console. Creëer single-sign-on (SSO) flows en behoud controle over the lifecycle van je gebruikers met automatische on- en offboarding.


Gereed voor productie
Je kunt met vertrouwen aan de slag, dankzij de gegarandeerde 99,9% uptime SLA. Je kunt beveiligingsrisico's in real-time monitoren met de System Log. Daarnaast is het HIPAA, FedRAMP, GDPR en PSD2 compliant.


Optimaal voor ontwikkelaars
Van "no-code" tot "pro-code", beperk ontwikkeltijd door gebruik te maken van Okta's tools, SDK's voor moderne ontwikkelomgevingen en REST API mogelijkheden. Gebruik je eigen, gewenste programmeertaal of framework. 

Pas de ervaring eenvoudig aan

 • Voeg authenticatie toe aan je app.
  Gebruik Okta's kant-en-klare login widget en match de weergave eenvoudig met je huisstijl. Ontwerp een unieke login pagina, door logo, achtergrond, thema en kleuren aan te passen vanuit de beheerders-console. 

 • Implementeer social Login
  Voorkom dat je gebruikers nieuwe accounts aan moeten maken. Login met populaire social providers. • Zelf-service registratie
  Voeg op een eenvoudige manier de mogelijkheid toe om je gebruikers zelf voor je applicatie te laten registreren door gebruik te maken van een embedded "Sign Up" button. Deze linkt naar een aanpasbaar registratieformulier. Beheer de velden en het verdere proces zoals activatie emails.
 • Integreer met bestaande directories. 
  Creëer integraties met bestaande directories, zoals Microsoft Active Directory of LDAP. Met de ondersteuning voor inkomende SAML en WS-Fed verbindingen kunnen je gebruikers inloggen met hun bestaande credentials. 

API access management

Maak gebruik van OAuth 2.0-as-a-service om veilig de toegang tot je API's te beheren. Of het nu gaat om interne ontwikkelaars en systemen of om externe partners en ontwikkelaars. Stel je Security team in staat om de policies te beheren zonder zelf code te hoeven schrijven.

 


Tóch niet helemaal opgelost, of andere vragen?

Neem contact met ons op!