🚀 To Do/Read in je eerste week!

Één!

Zorg dat je in je RealConnections Okta account kunt inloggen en dat (al) je profiel gegevens kloppen. Op kantoor hebben we ergens een hardware token verstopt (dat is een soort USB stick), die heb je nodig voor als je telefoon stuk is. Het is belangrijk dat je deze op dag één in je bezit hebt, én gekoppeld hebt aan je Okta profiel.

TL;DR

  1. Krijg toegang (en login, en probeer vanalles) tot onze belangrijkste accounts (Okta, Slack, Zendesk, Office 365 én GSuite)
  2. Basis kennis eigen maken
  3. Introduceer jezelf

 

Deel 1: je accounts en tools instellen

Inloggen kan op: https://realconnections.okta.com. Onze RealConnections Okta is de deur tot onze applicaties. Als het goed is heb je hier een link voor ontvangen in je privé email. Is dat niet het geval, vraag het dan aan Martijn. 

Twee staps (multi-factor) verificatie is verplicht. Bij de eerste login wordt je gevraagd dit in te stellen.

Slack

We gebruiken Slack voor interne communicatie. Hier stalken we elkaar, sturen we GIFs, reminden we ons zelf van dingen via Slack-bots etc. etc. Slack werkt als een web app, telefoon app en desktop app. Abonneer je op de kanalen waarvan jij denkt dat ze relevant zijn, niets moet alles mag, máár let op; Slack kan ook voor grote afleiding zorgen, lees daarom de do-not-disturb-features ook.

Zendesk

Deze tool is eigenlijk bedoeld voor klantenservice afdelingen en werkt op basis van tickets. Wij misbruiken deze tool dan ook behoorlijk om onze klanten een hoog niveau van service te geven en ons eigen werk overzichtelijk te houden. 

Office 365

Mail, agenda en contacten (gesynced tussen web en telefoon, liever geen Outlook). Intern mailen we niet.

 

Deel 2: Kantoor dingen en praktische info

Hoofdkantoor Amersfoort

We zitten in Regus op Piet Mondriaanplein 13, 3812 GZ, Amersfoort.

Goed bereikbaar met de trein naar Station Amersfoort, al helemaal met dat mooie NS-business kaartje dat je krijgt. Ons kantoor zit aan de Noordzijde.

Je hebt toegang met je sleutel en badge, de pincode voor het alarm staat hier (internal)

Parkeren

Kom je met de auto? Fout! Grapje. Parkeren kan op meerdere plekken in de buurt.

Q-Park P+R Piet Mondriaanplein, Amersfoort 
Geen elektrisch oplaadpunt, in- en uitrijden met OV-chipkaart (dagtarief €6)

Kort buiten parken voor kantoor
Elektrische oplaadpunt (groene stroom) voor twee auto's. Maximaal 1 uur, via Park Mobile App.

Parkeren in de parkeergarage onder kantoor
Neem de rechter toegangsdeur. Er zijn 4 oplaadpunten voorin. En nog veel meer halverwege de parkeergarage. Alle oplaadpunten in deze garage leveren via grijze stroom. In- en uitrijden (openen van de garage/slagboom) kan via de Park Mobile app (dagtarief €7,69).

Werken op andere locaties

Omdat we een kantoor huren bij Regus hebben we toegang tot alle business lounges van Regus in heel Nederland. Hier vind je alle locaties, de site is niet super handig omdat je niet kunt zien of de betreffende vestiging een Business Lounge heeft. In het begin is het dus handig als je van tevoren even belt naar de vestiging om te vragen of ze dat hebben. We rekenen er op dat je snel een favoriete vestiging tegen komt ;-).

Daily Scrum

Zorg dat je uitgenodigd (bij Martijn) wordt voor de Daily Scrum, daarin staat hoe we elke dag de dag starten met elkaar. Bonus Tip: Sla het nummer uit de calendar invite op in je favorieten, wel zo makkelijk als je in de auto zit en inbelt..

Eerste dag

Op je eerste dag proberen we je te overweldigen, we hebben allemaal zoveel te doen en te vertellen dus maak je borst maar nat. In principe is kantoor numero 01 van ons, je herkent het in ieder geval door twee dingen; er komt lawaai naar buiten of door naar binnen te kijken waar de naam RealConnections op de muur staat.

Lunch

Bij RealConnections lunchen we als we met z'n allen op kantoor zijn, reserveren we meestal (033 462 1111) bij Delifrance rond een uur of 12u, is die vol dan we nog wel eens bij Restaurant de Overburen. Op andere dagen worden er vaker broodjes van Subway of iets van de op viskar (op vrijdag op het stationsplein) gehaald. 

Ziek?

Aansteller! Nee, natuurlijk niet. Iedereen is wel eens ziek. We willen er voor elkaar zijn, het enige wat we verwachten is dat jezelf een collega regelt die je open tickets kan doorlopen en eventueel je afspraken kan verzetten.

Loop je tegen iets aan waar je langer mee zit, bespreek het dan in ieder geval met je Squadleader om te kijken hoe we er het beste mee om kunnen gaan.

Vakanties, vrijheid enz..

Wij houden zoveel van ons werk, dat ons werk af en toe ons leven is. We hebben helaas geen CAO, en ook geen urenregistratie systeem. Dat betekent dat jezelf verantwoordelijk bent voor je eigen 'work/life balance'. Ook vakanties zelf plannen dus. Best tof, spannend, en soms ook eng en moeilijk merken we. Loop je ergens tegenaan, of weet je het niet => maak het bespreekbaar.

In de Golden Standards hebben we kort uitgelegd hoe we hier met z'n allen mee omgaan.
In principe is er iemand verantwoordelijk voor de FLOH en vakantieplanning, om het zoveel mogelijk zelf te kunnen, staat het hier (internal) beschreven.

Fix je energieleverancier

Groene stroom vergoeding: we maken de wereld graag een beetje beter. We verwachten dan ook dat je thuis energie af neemt van één van de voorlopers. Ga je overstappen naar één van de voorlopers en wordt het duurder t.o.v. nu? Dan vergoeden we het verschil. Opzegboete? < 3 maanden tot contract afloop = afwachten, anders vergoeden we de boete ook.

Je loonstrook

Je loonstrook vind je terug in Mijn loondossier, daar kun je inloggen via Okta. In principe wordt je eerste loonstrook een maand nadat je in dienst bent aangemaakt. Als het goed is vind je hem daar dan dus terug. Controleer dus vooral dat dat zo is. Heb je hier vragen over, dan is Mandy je vrouw!

Beveiliging

Beveiliging staat bij ons hoog in het vaandel, omdat wij het goede voorbeeld willen geven voor onze klanten, 'Practice what you preach' is daarbij een veel gebruikte term.

Deze basishouding hebben we allemaal:

  • Weg van je laptop? Vergrendel. Anders kun je een #bountybuster (Slack channel) verwachten
  • Altijd VPN aan hebben staan
  • Het veiligste wachtwoord is een lange zin (geen dingen als Zomer2015 etc. etc.)

Gebruik je een Mac? Zet dan Full Disk Encryption aan, anders kan iemand je laptop wegnemen en het wachtwoord gewoon resetten.

In onze privacy verklaring staat wat we naar klanten communiceren over hoe wij met gevoelige data omgaan. Lees dit door, en zorg dat je weet wat er staat, (met name nieuwe) klanten vragen hier geregeld naar.

En meeeeeeer...

Recruitment

We groeien en groeien en groeien. Bij RealConnections geloven we heilig dat teams het beste presteren met zo weinig mogelijk management en het liefst zoveel mogelijk organische cultuur. De reden dat we alleskunners zijn is omdat we denken dat met rollen met een specifieke taak tot saaiheid/verveling zal leiden, en dus minder plezier. Denk je dat iemand het RealConnections DNA heeft, schroom dan vooral niet om het intern te delen..

 

Deel 3: Introductieweekend, ontgroening, hey hallo!

Respect, je bent tot het einde van dit eindeloze artikel gekomen, topper! Als laatste, en zeker niet het onbelangrijkste, maak jezelf bekend! Hoe? Simpel, stuur een email naar intro@realconnections.nl voor je eerste werkdag.

Vergeet niet dat eerst indrukken tellen (no pressure)..

 


Tóch niet helemaal opgelost, of andere vragen?

Neem contact met ons op!