Audioboodschappen opnemen

In de Voys portal heb je de mogelijkheid om audioberichten op te nemen. Bijvoorbeeld, een welkomstbericht, of een voicemail. Deze gesproken berichten kun je direct via de Voys portal opnemen of je kunt via software op de computer een boodschap opnemen en deze uploaden naar de Voys portal. Onze voorkeur gaat uit naar de tweede optie. Je kunt dan de opgenomen boodschap nog finetunen, om bijvoorbeeld stiltes of ruis te verwijderen.

Wat heb je nodig om een audio audiobericht op te nemen?

• Computer
  • Headset
  • Rustige stem
  • Stille ruimte (!)
  • Software: Audacity

Download en installeer Audacity. Via de volgende link, kun je de juiste versie downloaden: Audacity download

In onderstaande uitleg, wordt gebruik gemaakt van de Mac client. Open de de software:
Selecteer de microfoon die je wil gebruiken, selecteer je headset.

Klik op het Record icoon om een audioboodschap op te nemen:
De opgenomen boodschap wordt in geluidsgolven weergegeven.

In bovenstaande afbeelding is zichtbaar dat er aan het einde van de boodschap een klik zit. Dat is de piek aan het einde van de boodschap. Daarnaast is er vooraf een stilte welke we willen verwijderen, om zo de boodschap zo kort mogelijk te maken. Selecteer met de muis het stukje dat je wil verwijderen aan de achterkant. En klik daarna op de "backspace" toets op je toetsenbord. Dit doe je vervolgens ook aan de voorzijde van het bericht, zoals op onderstaande video wordt weergegeven:

Uiteraard moeten we het ingesproken bericht opslaan. Audacity noemt het ingesproken bericht een project. Klik links bovenin op "Bestand", gevolgd door "Project opslaan".

Nadat je op "Project opslaan" klikt, krijg je onderstaande melding:
Klik op OK. We slaan het project eerst op, daarna doen we Export audio.

Sla het project op, op een gewenste locatie en klik op "Bewaar".

Nadat het project is opgeslagen, kunnen we de opgenomen boodschap exporteren naar een .wav bestand. Dit type bestand kunnen we daarna uploaden in de Voys portal.

Om te exporteren klik links bovenin op "Bestand" gevolgd door "Export audio"

Exporteer de audio naar dezelfde locatie, als waar het project staat opgeslagen. Op deze manier heb je de ruwe data en het export bestand bij elkaar staan.
Standaard Format is goed. Klik op "Bewaar".

Na het aanklikken van de "Bewaar" knop, krijg je nog de mogelijkheid om Metadata op te geven.
Dit is geen vereiste, klik daarom op "OK". De audio wordt nu ge-exporteerd naar de gekozen locatie.
Afhankelijk van de lengte van de boodschap duurt dit enkele seconden.

Open de Voys portal en log in als beheerder.

Klik onder het kopje "System management", op "Sounds".

Klik op "Add" om een nieuw geluid toe te voegen.

Schermafbeelding_2017-01-11_om_10.28.06.pngGeef een naam en een beschrijving op. Kies voor File, upload file. Klik daarna op "Bestand kiezen". Browse naar het .wav bestand.

Je hebt nu tevens nog de mogelijkheid om het geluidsbestand te beluisteren. Klik daarna op "Save".

Het geluidsbestand is ge-upload in de Voys portal en beschikbaar om in het belplan te betrekken.