Doorschakeling vast/mobiel

Behalve een gesprek uit laten komen op een hard- of softphone via een VoIP-account, kun je je vaste nummer ook doorschakelen naar een mobiel nummer of een ander vast nummer (bijvoorbeeld van een telefoniste service). 

Wat moet je daarvoor doen?

Je gaat in Freedom naar 'Beheer' wat je kunt vinden in de paarse balk. Bij 'Beheer' vind je het kopje 'Doorschakelen'. De middelste tegel die daaronder staat is het 'Vast/mobiel' kopje. Daar klik je op. 

Om een nieuw vast of mobiel nummer voor doorschakeling toe te voegen klik je op 'toevoegen'. 
Je komt dan in het volgende scherm:

screenshot-partner.voipgrid.nl-2017-02-21-13-20-16.png

  • Telefoonnummer: hier vul je het telefoonnummer in waar je naar wil doorschakelen. Dit kan een vast of een mobiel nummer zijn. 
  • Beschrijving: optioneel kun je een beschrijving geven aan het nummer. Bijvoorbeeld: Mobiel Piet wanneer je het mobiele nummer van Piet toevoegt. 
  • Doorgeven van nummerweergave: hier kun je aangeven wat er in je beeld komt te staan wanneer er een inkomende oproep is. Dit kan het nummer van de beller zijn of juist het nummer wat diegene heeft gebeld. Je kunt ook het nummer binnen laten komen als een anonieme oproep.
  • Gebruiker: optioneel kun je aan het nummer ook een gebruiker koppelen. Dan kan de gebruiker heel gemakkelijk aangeven of hij of zij bereikbaar is op mobiel of op een VoIP-account.

Wanneer je alles naar wens hebt ingevuld kun je het nummer opslaan. Wanneer je de doorschakeling actief in je belplan wil zetten kun je deze toevoegen. Als je wil weten hoe dat werkt, klik dan hier.


Tóch niet helemaal opgelost, of andere vragen?

Neem contact met ons op!