Voicemail

Bij de telefonie van Voys kun je ook gebruik maken van voicemail. Wanneer iemand je voicemail heeft ingesproken krijg je een e-mail met daarin de gegevens van de beller, het tijdstip en een bijlage met een geluidsbestand. Dat geluidsbestand is het ingesproken voicemailbericht. Heel handig want nu hoef je nooit meer een nummer te bellen om een voicemail af te luisteren én kun je een voicemail die voor je collega is bestemd gemakkelijk doorsturen. 

Hoe stel ik mijn voicemail in?

In Freedom ga je in de paarse balk naar 'Beheer'. Vervolgens klik je onder het kopje 'Doorschakelen' op de tegel 'Voicemail'. Daar klik je op toevoegen en dan kom je in het volgende scherm:

screenshot-partner.voipgrid.nl-2017-02-21-14-02-30.png

  • Voicemailbox nummer: Dit is het interne nummer van de voicemail. Bestaande uit 3 cijfers. 
  • Beschrijving:Je kunt meerdere voicemails toevoegen. Daarom is het handig om je voicemail ook een naam te geven. Bijvoorbeeld Voicemail Openingstijden of Voicemail Weekend.
  • E-mailadressen: Hier voeg je één of meerdere e-mailadressen toe waar je de voicemails op wil ontvangen. Wanneer je meerdere e-mailadressen toevoegt, scheid je deze met een komma. 
  • Welkomstbericht type: Deze staat standaard ingesteld* maar je kunt altijd een eigen geluidsbestand toevoegen en dan ook meerdere voicemails instellen met verschillende berichten. Kies dan voor 'aangepast'. Selecteer daar een geluidsbestand wanneer deze al is toegevoegd of upload een geluidsbestand (mp3 of wav)
  • Berichtinstellingen: Bij het standaard voicemail bericht kun je hier kiezen voor Nederlandse of Engelse vrouw.

Wanneer je alles hebt ingevuld en ingesteld kun je de voicemail opslaan. Vergeet niet om hem toe te voegen aan het belplan. Let er hierbij op dat een voicemail altijd een laatste stap in het belplan is; het is immers een eindbestemming. 

* De standaard voicemail berichten zijn:

  • “Op dit moment zijn al onze medewerkers telefonisch niet bereikbaar. Laat een bericht achter na de toon en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op”
  • “I’m sorry we’re not currently available. Please leave a message after the tone and we’ll contact you as soon as possible”

 


Tóch niet helemaal opgelost, of andere vragen?

Neem contact met ons op!