Wachtmuziek

Geen saaie pieptoon voor je klanten wanneer je ze even in de wacht zet? Dan kun je gebruik maken van de module wachtmuziek. Je kunt deze functionaliteit gebruiken wanneer je gebruik maakt van een wachtrij maar ook wanneer je met je VoIP-toestel of BRIA softphone iemand in de wacht zet.

Wanneer je gebruik maakt van wachtmuziek dien je met de volgende zaken rekening te houden:

  • Afhankelijk van de muziekkeuze dien je gelden af te dragen aan Buma Stemra
  • Er is ook rechtenvrije muziek te vinden
  • De muziek mag je zelf kiezen, er is geen standaard wachtmuziek toegevoegd in Freedom.

Wachtmuziek toevoegen 

Om wachtmuziek toe te voegen doorloop je de volgende stappen:

Log in op de online beheeromgeving Freedom. Daar ga je in de paarse balk naar 'Beheer' en kijk je vervolgens naar het kopje 'Opties' waar je de tegel 'Wachtmuziek'  vindt. Daar klik je vervolgens op en daar kun je klikken op 'toevoegen'. Je komt dan in het volgende scherm: screenshot-partner.voipgrid.nl-2017-02-28-10-20-12.png

Je kunt hier een naam geven voor de wachtmuziek, hier simpelweg wachtmuziek genoemd. Je kunt ervoor kiezen om de wachtmuziek 'als standaad wachtmuziek' te gebruiken. Dan wordt de wachtmuziek automatisch gebruikt bij uitgaande gesprekken. Vervolgens ga je naar stap 2 en kom je in het volgende scherm.

screenshot-partner.voipgrid.nl-2017-02-28-10-20-36.png

Hier kun je het geluidsbestanden die je wil gebruiken uploaden. Deze geluidsbestanden mogen maximaal 15 MB groot zijn en het moet .mp3, .wav of .gsm zijn. Wanneer je dat gedaan hebt kun je de wachtmuziek opslaan.

Wanneer je de wachtmuziek wil activeren bij inkomende oproepen kun je deze in het belplan voor de wachtrij, de belgroep of VoIP-account zetten. 

 

 

 

 


Tóch niet helemaal opgelost, of andere vragen?

Neem contact met ons op!