Bria Stretto - startersguide

Met de Bria Stretto app van Counterpath kun je heel makkelijk bellen en gebeld worden.
In deze korte handleiding lees je hoe je de app installeert en in gebruik neemt.

1. De app downloaden
Ga naar de appstore van je mobiele telefoon en zoek op Bria Stretto. Klik op installeren en de app wordt op je toestel geïnstalleerd. 

Screenshot_20170609-092230.png

2. Aanmelden
Open de Bria Stretto app en er wordt je gevraagd om akkoord te gaan met de gebruikersvoorwaarden. Deze moet je accepteren. Daarna geef je Bria toestemming om toegang te krijgen tot je toestel. Battery Optimizations kun je aangeven: 'Don't show this message again. Je krijgt daarna nog een verkorte 'What's new' te zien, deze kun je doorlezen, of anders skippen. Daarna kun je je aanmelden. Dat doe je met de gebruikersnaam en het wachtwoord wat je van de admin hebt gekregen. 
VB: gebruikersnaam steffie@realconnections met wachtwoord: jeraadmijnwachtwoordnooit

Screenshot_20170609-093226.png

3. Bellen en gebeld worden
Je kunt nu bellen en gebeld worden op het account. Bel uit door onderaan ‘Phone’ te toetsen. Voer nu een telefoonnummer in en toets de groene knop onderaan het scherm. Verbreek de verbinding door de rode knop te toetsen.

Screenshot_2017-06-09_at_10.59.33.png

Wanneer je de Bria applicatie open hebt staan en er komt een inkomend gesprek binnen, zal het ‘Incoming Call’ scherm verschijnen. Je kunt het gesprek aannemen door de groene ‘Answer’ knop te toetsen (of in Android te swipen) of weigeren door de rode ‘Declline’ knop te toetsen.

Screenshot_2017-06-09_at_10.59.44.png

Wanneer je een iPhone 3GS (of nieuwer) hebt, kun je de Bria ook op de achtergrond actief laten. Bij een besturingssysteem van iOS 5 of hoger, kun je kiezen voor de gewenste notificatie van een inkomend gesprek. Ga hiervoor naar ‘Settings’, ‘Notifications’ en ‘Bria on your device’ en kies voor ‘Alerts’ of ‘Banners’.

4. Telefoonboek
Vanuit Bria blijf je gebruik maken van het telefoonboek van je mobiel. Je hoeft dus niet opnieuw contacten op te slaan. In de applicatie kun je onderaan ‘Contacts’ aantikken. Het telefoonboek zal openen. Je kunt het gewenste contact selecteren en deze bellen.

5. Functies tijdens het bellen
Tijdens het telefoongesprek worden verschillende functies getoond in het scherm: Mute / Schakel deze functie in zodat de andere partij je niet kan horen. Keypad / Het cijferblok verschijnt. Tijdens het gesprek kun je cijfers toetsen. Speaker / Standaard ingesteld, tenzij je een koptelefoon of headset gebruikt. Hold / Zet bellers in de wacht, toets nogmaals om het gesprek terug te halen. Add Call / Je hebt de mogelijkheid om een tweede gesprek te starten en vervolgens door te verbinden of een conferentie te starten. More / Neem het gesprek op, verbind het gesprek door.

Screenshot_2017-06-09_at_10.59.54.png

6. Doorverbinden
Je kunt een lopend gesprek doorverbinden naar een collega of een extern telefoonnummer en daarbij overleg plegen zodat je de doorschakeling kunt aankondigen. Ook kun je doorverbinden zonder overleg. Bij doorverbinden met overleg tik je tijdens het gesprek ‘Add call’ en bel je naar een collega of extern telefoonnummer. Je kunt overleggen met de tweede partij. Ook kun je wisselen tussen de twee gesprekken door voor ‘Swap calls’ te kiezen. Verbindt de twee gesprekken met elkaar door ‘More’ te tikken en ‘Transfer to..’ te selecteren. Je kunt doorverbinden zonder overleg door tijdens het gesprek ‘More’ aan te tikken en te kiezen voor ‘Transfer’. Toets het nummer van een collega of een extern telefoonnummer (ga hiervoor naar ‘Phone’ wanneer dit nodig is) en kies ‘Xfer’. Bij jou zal de verbinding worden verbroken. De twee andere partijen worden met elkaar verbonden.

7. Conferentie
Je kunt met twee andere contacten een conferentie op starten door tijdens het eerste gesprek ‘Add call’ te tikken. Vervolgens bel je naar een tweede contactpersoon. Kies nu voor ‘Merge’ om met zijn drieën een gesprek te voeren.

 


Tóch niet helemaal opgelost, of andere vragen?

Neem contact met ons op!