Infrastructurele voorwaarden

Toestaan van verkeer van en naar de Voipro servers

Zowel voor de registratie als voor de gesprekken maakt een telefoon contact met één van onze servers op onderstaande IP-adressen. Zorg dat uw firewall toestaat dat verkeer van en naar onderstaande IP adressen is toegestaan (IP allow).

  • 0.234.216/29
  • 171.192.0/25
  • 171.196.0/25

Openen van TCP en UDP poorten op de firewall

Accepteer uitgaand TCP verkeer

Eventueel beperkt tot poorten 80, 7080 en 8000 t/m 8005. De telefoontoestellen gebruiken, afhankelijk van het type, deze poorten om configuratie files (instellingen) van onze provisioning servers te downloaden. Bij een eventuele blokkade kan het toestel zich niet registreren waardoor belverkeer onmogelijk is.

Accepteer uitgaand UDP verkeer

Voor de signalering (het SIP protocol, onder andere gebruikt voor het tot stand brengen en verbreken van verbindingen) wordt meestal UDP poort 5060 gebruikt. Bij het opzetten van een gesprek wordt tussen toestel en centrale onderhandeld over poortnummers voor het real-time spraakverkeer (het RTP protocol). Omdat het niet of nauwelijks voorspelbaar is welke poortnummers hierbij gebruikt gaan worden adviseren we alle UDP verkeer van en naar onze centrale toe te staan. Ook hierbij gaat het altijd om uitgaand verkeer en antwoorden. De telefoons hebben regelmatig communicatie met de centrale zodat NAT tabellen in routers levend blijven (keepalive). Hierdoor kan de centrale de telefoons bereiken. Wij raden aan om NAT refresh op 120 seconden te zetten.

 


Tóch niet helemaal opgelost, of andere vragen?

Neem contact met ons op!