Gekozen telefoonnummer instellen

Hoe kom ik bij de nummers?

Ga naar https://{{zendesk-account}}.zendesk.com/agent/admin/voice

Klik op de tab nummers

U ziet nu een overzicht van al uw telefoonnummers die beschikbaar zijn voor Zendesk Talk. Klik op een telefoonnummer om de instellingen van het telefoonnummer te openen.

Instellingen

Bijnaam

De is de naam die bij het telefoonnummer hoort en getoond wordt aan de agent bij inkomende gesprekken.

Tweede nummer

Dit is het nummer, waar het Zendesk Voice nummer naar doorgeschakeld wordt indien Zendesk onbereikbaar is. Indien ingevuld dan moet dit een niet Zendesk Talk nummer zijn.

Merk

Dit is het merk waar het gekozen telefoonnummer bij hoort. Het ticket dat gemaakt wordt zal dit merk als bijbehorend merk hebben.

Afronden door agent na oproepen?

Als u afronden inschakelt, heeft de agent na een oproep de tijd om aantekeningen te maken.

Tijdslimiet voor afronden

Geen limiet wil zeggen dat de agent handmatig de afrondingsmodus moet verlaten om zich weer beschikbaar te maken voor een andere oproep.

Oproepen opnemen?

Deze instelling zorgt ervoor dat u op het geselecteerde telefoonnummer gesprekken opneemt. Let wel op dat u uw begroeting aanpast, omdat u in Nederland verplicht bent om het de klant te melden indien het gesprek wordt opgenomen. Lees hier meer over

Opnames verwijderen na

Hiermee kunt u instellen hoe lang een gespreksopname bewaard mag worden. Wij raden u aan om dit op maximaal 6 maanden te zetten.

Begroetingen

Begroeting voor wachtrijen

Selecteer hier uw eigen ingesproken audio die u in stap 2 heeft aangemaakt.

Begroeting voor beschikbare agenten

Selecteer hier uw eigen ingesproken audio die u in stap 2 heeft aangemaakt.

Begroeting bij parkeren

Selecteer hier uw eigen ingesproken audio die u in stap 2 heeft aangemaakt.

Begroeting voor voicemails

Selecteer hier uw eigen ingesproken audio die u in stap 2 heeft aangemaakt.

Voicemail

Transcripties van voicemails?

Hiermee kunt u instellen of voicemails automatisch naar tekst omgezet moeten worden. Wij raden u aan deze instelling uit te zetten. Er zijn extra kosten aan verbonden, en het werkt uitsluitend in een beperkt aantal talen, waar Nederlands nog niet tussen zit.

Voicemails verwijderen na

Hiermee kunt u instellen hoe lang een gespreksopname van een voicemail bewaard mag worden. Wij raden u aan om dit op maximaal 6 maanden te zetten.

Routering

Schema

Oproepen worden gerouteerd naar beschikbare agenten wanneer het geselecteerde schema van het nummer van kracht is. Erg handig voor bijvoorbeeld feestdagen en vakantieperiodes. U kunt er hier ook voor kiezen om het altijd af te laten hangen van de aanwezigheidsstatus van agenten.

IVR inschakelen?

IVR staat voor interactive voice response, beter bekend als een menu. "Kies 1 voor …, kies 2 voor ... , enz". Hier selecteert u een eerder ingestelde IVR. Deze functionaliteit is alleen beschikbaar indien u Zendesk Talk Professional afneemt.

Routering naar groep

Hier kunt u per groep aangeven of dit telefoonnummer bij die groep van agenten mag terechtkomen indien zij beschikbaar zijn.


Tóch niet helemaal opgelost, of andere vragen?

Neem contact met ons op!