Zendesk Chat openingstijden

Met Zendesk Chat kun je openingstijden (operating hours) instellen, om in te stellen wanneer agents online of onzichtbaar (invisible) zijn.

Openingstijden per afdeling (department)

Openingstijden kunnen ingesteld worden per account of per afdeling. Dit is handig indien je gebruik wilt maken van verschillende diensten, of als agents in verschillende tijdzones werken, het is een universele manier om openingstijden in te stellen.

Bijvoorbeeld: Een chat afdeling genaamd Nederlands, werkt van 9u-5u. En de chat afdeling English, werkt van 10u-20u. Beide afdelingen hebben nu de mogelijkheid tot eigen openingstijden. 

Openingstijden en chat widget status

Voorheen kregen agents een notificatie als ingestelde openingstijden startten, of eindigden. Agents konden zelf nog steeds kiezen om online te gaan, of offline te blijven.

Agents worden automatisch op onzichtbaar gezet zodra de openingstijden voorbij zijn. Het chat gedeelte van de widget zal automatisch niet meer zichtbaar zijn en zal niet langer chats van klanten accepteren. Agents kunnen wel nog chatten met klanten als er actieve gesprekken zijn, of als zij zelf via Bezoekerslijst (visitor list), een chat starten.

Bij het knopje chat met ons of vraag stellen (in de web widget) wordt gekeken naar de status van het account, niet van de departments. Dit betekent dat als er één agent online, in welke department dan ook, er zal staan chat met ons.

Let op: als je gebruikt maakt van een eigen knop die de status van je chat toont, dan ligt het aan degene die de knop geplaatst heeft of openingstijden dan effect hebben op de widget. Wel worden de agents nog steeds automatisch op onzichtbaar gezet.


Tóch niet helemaal opgelost, of andere vragen?

Neem contact met ons op!