Answer Bot

Zendesk heeft sinds enige tijd ook de mogelijkheid tot het gebruik van Answer Bot.
Answer Bot is een hulpmiddel om vragen van klanten eerder af te kunnen vangen door het gebruik van het Help Center van de organisatie.

De opzet van Answer Bot is dat bij een vraag van een klant, er eerst mogelijke antwoorden worden voorgesteld:

Een klant heeft een vraag

Wanneer een klant contact opneemt met je bedrijf, schiet Answer Bot te hulp. De bot scant de tekst om te begrijpen wat je klant precies wil. Vervolgens stelt Answer Bot relevante artikelen voor om het voorliggende probleem op te lossen via het kanaal in kwestie (web, mobiel, Slack...) en heeft zelfs een open API.

Stap_1.png

 

Er worden mogelijke antwoorden gegeven

Answer Bot werkt in meerdere talen en zet zijn krachtige Deep Learning-model in om de meest relevante artikelen te vinden. Vervolgens stelt hij deze artikelen voor aan de klant, terwijl de klant wacht op een reactie van een agent (een echte medewerker, van vlees en bloed).

stap_2.png

 

Een ticket wordt opgelost.

De klant neemt de artikelen door en als hij een antwoord vindt, kan de klant aangeven dat zijn vraag is beantwoord. Het ticket is nu opgelost.

stap_3.png

 

Of teruggestuurd naar een agent

Als een klant nog steeds hulp nodig heeft, wordt zijn vraag net als altijd door een agent beantwoord. Er wordt automatisch feedback verzameld om toekomstige suggesties te verbeteren.

stap_4.png


Tóch niet helemaal opgelost, of andere vragen?

Neem contact met ons op!