Netnummergroep en netnummerroutering

Wanneer je bedrijf meerdere filialen door het land heeft kun je gebruik maken van netnummerroutering. Dat wil zeggen dat je met één telefoonnummer voor al je klanten in Nederland bereikbaar bent en dan wel op het juiste filiaal. Het systeem van Voys detecteert vanaf welk netnummer je gebeld wordt wanneer er met een vast nummer gebeld wordt. Wanneer iemand anoniem of mobiel belt wordt gevraagd om de postcode in te voeren zodat je klant meteen bij het juiste filiaal terecht komt. Om dit in te kunnen stellen heb je de modules 'Netnummergroep' en 'Netnummerroutering' nodig. 

Hoe stel je dat vervolgens in?
Je gaat in Freedom in de paarse balk naar 'Beheer'. Bij 'Geavanceerde instellingen' kies je vervolgens voor 'Netnummerroutering´. Kies voor toevoegen en je komt op het volgende scherm:

Screenshot_2017-03-21_at_09.42.27.png

In dit scherm geef je de routering een naam en eventueel een beschrijving mee. Het 'Postcodebericht' is een melding die je toevoegt waarin klanten horen dat ze hun postcode in moeten voeren om zo bij het juiste filiaal te komen. Het 'Fout bericht' is het bericht wat wordt afgespeeld wanneer een onjuiste postcode wordt ingevoerd. Het aantal pogingen is het aantal keren dat de klant een postcode in kan voeren om een juiste postcode in te voeren. 

Wanneer je de netnummerroutering hebt aangemaakt kun je netnummergroepen aanmaken. 
Hiervoor ga je in de paarse balk weer naar 'Beheer' en naar 'Geavanceerde instellingen'. Je klikt op 'Netnummer groep' en je komt in het volgende scherm: 

Screenshot_2017-03-21_at_09.43.21.png

Hier kun je vervolgens diverse groepen toevoegen. Je kunt voor elk filiaal een groep maken. Je geeft eerst de groep een naam, bijv. Filiaal Amsterdam. Daarna kun je nog een beschrijving van de groep toevoegen (bijvoorbeeld de namen van de regio's die je daaraan toe wil voegen. Je selecteert vervolgens de netnummers waarvan jij wil dat ze bij dat filiaal terecht komen. 

Belplan
Wanneer je de groepen hebt aangemaakt plaats je deze nog in het belplan
Hiervoor ga je in de paarse balk naar 'Belplan', Daar kies je vervolgens het telefoonnummer waar je de routering in wil plaatsen.

Je voegt een stap toe en je kiest vervolgens in het eerste pulldownmenu (eerste stippellijntjes) voor 'netnummerroutering'. Daar kies je in het tweede pulldownmenu voor de juiste routering. Daarna krijg je twee opties: 'netnummergroep' of 'netnummergroep overig/mislukt'. Bij 'netnummergroep' kies je één van de groepen die je zojuist hebt aangemaakt bijv. 'Filiaal Amsterdam'. Er opent zich dan een nieuwe stap waarin je aangeeft waar de oproep voor dat filiaal naartoe gaat. Dat kan een VoIP-account of juist een Belgroep zijn. Wanneer je nog een volgende netnummergroep aan wil maken kies je bij 'netnummergroep overig/mislukt' voor de volgende netnummergroep. Zo ga je door totdat je alle groepen hebt toegevoegd.

 

 


Tóch niet helemaal opgelost, of andere vragen?

Neem contact met ons op!